Sunday, 8 April 2012

Stockholms mest romantiska restaurang

Nu råkar ju jag vara en rätt oromantisk person i grunden. Till mig köper man inte en bukett rosor eller så. Jag har aldrig riktigt förstått poängen med romantik om jag ska vara ärlig, men det är klart att jag förstår själva begreppet. Jag har faktiskt vid ett fåtal tillfällen varit nära att känna mig (Gud förbjude) romantisk; helt utan lust att trycka en taggig bukett i halsen på en intet ont anande uppvaktare. Jag diskuterade restauranger med en väninna för en tid sedan och då frågade hon mig om jag kunde rekommendera en romantisk restaurang. Jag som knappt kan stava till romantik utan att få Tourettes... Vad tänkte hon egentligen? Men när jag funderat ett tag hade jag faktiskt ett förslag. Ett enda. Trattoria Romana i Gamla Stan. En genuint Italiensk atmosfär där man kan sitta i lugn och ro för att njuta av den goda maten och varandra. Kanske var det vinlistan som fick mig att känna mig förälskad, vad vet jag, men allt är så omsorsfullt utvalt och tillagat på Trattoria Romana. Råvarorna, rätterna och vinerna. Det ligger mycket kärlek i den restaurangen. Kärlek till god mat, musik, fantastiskt vin och till Italien. Se så små turturduvor - boka ett bord på Gamla Stans Lady & Lufsenkrog med massa fricadelli, och jag lovar att ni inte blir besvikna. Till och med ett stenhjärta som mitt dunkade till lite extra i bröstet. Fast det kan ha varit matsmältningsbekymmer.


Jag hoppas iallafall av hela mitt "hjärta" att Trattoria Romana vinner i tävlingen om Stockholms mest romantiska restaurang. Det är de värda. Bravissimo!

1 comment:

  1. Hej!

    Det låter som en super mysig restaurang:) Kul att du vill vara med i min utlottning! Och välkommen som följare:) 3 lotter till dig!

    Kram Susanne

    ReplyDelete